Gratis Glæder i London – Del 2

Dette er del 2 af artiklen. Gå til del 1.

Picadilly Circus er Londons svar på Times Square. Det er samlingssted for neonreklamer, gadekunstnere og turister og tæt trafik. Tidligere var det en rundkørsel, men i dag er der et vejkryds af mere kompliceret karakter.

Leicester Square udtales i øvrigt Lester. Her finder du byens pæne restauranter, flere biografer og teatre samt billetkontorer og en håndfuld gadekunstnere. Det er også her du finder den enorme M&M’s World der breder sig over i alt 3.250 kvm fordelt på fire etager. Du finder M&M’s i farver og udgaver du aldrig har set, og hvis du kan kæmpe dig gennem stanken af chokolade og mængden af turister, er de ikke blanke for at sælge dig alverdens M&M’s slik og merchandise til overpris. Kig også efter filmstatuerne af bl.a. Harry Potter, Mary Poppins, Mr. Bean m.fl. Lige bag Leicester Square finder man også China Town, der som navnet antyder, er den klassiske lille bydel med asiatiske restauranter, som findes i enhver storby.

Speakers corner, Hyde Park, London, EnglandSpeakers Corner finder du i det nordøstlige hjørne af Hyde Park ved Marble Arch. Her er plads til taler og debat af næsten enhver art, selvom de meget ofte handler om religion. Talerne er ofte ukendte, men passionerede og excentriske, og mens de udbreder deres holdninger fra en medbragt talerstol (en trappestige eller ølkasse), er det kotume, at andre debattører kommer med tilråb. Det resulterer ofte i en højrystet og excentrisk stemning på pladsen, der bunder i ophedede debatter, men næsten altid holdes på det verbale niveau. Karl Marx, Vladimir Lenin, George Orwell skulle efter sigende have holdt taler her. Hvis du vil opleve ytringsfriheden helt tæt på, bør du kommer forbi Speakers Corner en søndag formiddag.

Little Venice finder du ikke langt fra Paddington Station. De gamle vandveje i bedste Venedigstil, blev tidligere brugt til at transportere varer fra Themsen og rundt i London, inden lastbiler overtog den opgave. I dag er kanalerne et dejligt sted for en løbe- eller spadseretur, og for de der bor i husbåde udgør de deres hjem, ligesom man også kan bestille en billet, og sejle en tur på kanalerne.

Hyde Park/Kensington Gardens er blot en af mange parker i London, omend den nok er både den største om bedst kendte. Her er masser af lækre grønne områder til at spise sin madpakke og masser af stier til en spadseretur eller en løbetur. Tidligt om morgenen hviler en dejlig ro over parken mens disen hviler over søerne og svaner og ænder sover langs bredden. Kig efter springvandene ved Italian Gardens, Kensington Palace (som beskrevet i del 1), Peter Pan statuen, Speakers Corner, gå langs Lake Serpentine, eller dyb fødderne i Princess Diana Memorial Fountain. Ikke langt fra Hyde Park finder man også Green Park, samt den meget skønne St. James’ Park. Parkerne byder alle på et rigt dyreliv.

Camden Market, London, England
Camden Market, London, England

Camden Market er et skønt sted at komme, hvorfor der også er pakket med mennesker, særligt til frokosttid. Camden Market har et kæmpe madmarked, hvor der fra boder sælges mad fra en masse forskellige lande. Jeg har kun fået velsmagende mad på mine 7 besøg, og alt sammen til en fornuftig pris. Det har vi så f.eks. kunne nyde ved kanalen med fødderne udover kanten, mens vi iagttog trafikken gennem sluserne. Er du kræsen, kan du nok finde noget du kan lide i Cereal Killer Café, hvor de har alverdens morgenmadsprodukter. Resten af markedet byder på boder og butikker, der sælger alverdens ting fra turist souvenirs til antikviteter og kunst. Gå ikke glip af technobutikken Cyber Dog (den med en 10 meter høj robothund foran og buldrende technorytmer), de rustikke indendørs boder i de gamle hestestalde og de flotte facader langs Camden High Street. Husk at medbringe kontanter!

Oxford Street og Regent Street er et must hvis man er til shopping. Personligt synes jeg ikke det er meget anderledes end strøget i København. Men butikker er der nok af, og mange af dem også ret dyre. Dog med undtagelse af de to Primark-butikker der ligger i hver sin ende af Oxford Street. På Regent Street finder man også Hamleys Toy Store, der er så enorm og har nogle imponerende ting (bl.a. Queen Elizabeth af Lego i fuld størrelse), at det er et besøg værd. I en lille sidegade til Regent Street finder man også et smukt bindingsværkshus der huser Liberty London. Her sælges eksklusive modevarer, og er man ikke til det, kan stedet besøges for dets flotte arkitektur eller deres toiletter.

Portobello Road og den blå dør fra Notting Hill: Markedet på Portobello Road er et charmerede market der sælger antikviteter og genbrugsartikler. Du finder desuden den berømte blå dør fra Notthing Hill på hjørnet af Portobello Rd og Westbourne Park Rd (B412), samt flere andre locations fra filmen såsom Hugh Grants Travel Book Shop. Se flere af stederne her.

Abbey Road og særligt fodgængerfeltet fra coveret til The Beatles albummet af samme navn er ganske berømt. Gaden og fodgængerfeltet ligner sig selv, og er et stort tilløbsstykke for fans og turister, der forsøger at få taget et foto i stil med legenderne, hvilket er tæt på umuligt, da der er markant flere turister og biler end der var i 1969. Er man stor fan af The Beatles skal man selvfølgelig se Abbey Road, få et glimt af Abbey Road Studios og besøge den lille gavebutik, men ellers er der ikke meget at komme efter.

Scandinavian Kitchen finder du ikke langt fra Oxford Street, og en sjov lille café og butik at besøge for skandinaver. Udover kaffe og kage, sælger de en lang række skandinaviske produkter, der ellers ikke er til at få ude i verden. F.eks. kan du købe Faxe Kondi, Marabou, koldskål, Johan Bülow lakrids mv.

Harry Potter sightseeing på egen hånd kræver lidt research hjemmefra, men er så ellers gratis. Foruden de steder man kan opleve på Harry Potter Studio Tours, er mange scener filmet rundt omkring i Storbritannien herunder en del af dem i London. Jeg tager muligvis sådan en tur i løbet af året, og så kommer der en udførlig guide bagefter. Indtil da kan du lede efter perron 93/4 på Kings Cross Station (det er filmet mellem perron 4 og 5), St. Pancras Renaissance Hotel (forestiller Kings Cross udendørs i filmen), og Claremont Square (Grumsted Plads/Grimmauld Place 12 – Fønixordenens hovedkvarter). De ligger tæt på hinanden, og når du alligevel er på Kings Cross, bør du selvfølgelig besøge butikken, og evt. få taget et billede hvis du er meget tålmodig. Øvrige steder der er med i filmene dækker bl.a. Picadilly Circus, Millennium Footbridge, Leadenhall Market, Australia House, Great Scotland Yard og Westminster St. Læs også mere om Harry Potter i London i artiklen Harry Potter Nerd Trip til London

Primrose Hill er kun en kort gåtur fra Camden Market. Fra toppen kan man nyde udsigten udover parken, over London Zoo og se hele London i horizonten. Det er noget på afstand, men kender man byen, kan man sagtens genkende både London Eye, House of Parliament, The Shard m.fl. og så er der bare utroligt skønt. Skulle man ikke kunne finde plads til at spise sin mad på Camden, kan man jo overveje at gå herop og spise eller tage en kop kaffe med fra gåturen og nyde den her.

London Harry Potter Tour - Primrose Hill
Primrose Hill. Foto: Maila Walmod

 

Har jeg glemt noget, så skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil også meget gerne høre om dine erfaringer med London.

Kommentarer

Kommentarer