Harry Potter Nerd Trip til London

Allerede tilbage i 2020 havde jeg planer om en Harry Potter London Nørd tur med en nær ven, men som alle nok husker, var vi alle sammen i sommerhus i Jylland den sommer. Turen var dog ikke glemt, og efteråret 2022 blev det en realitet.

Hovedformålet var at se teaterstykker Harry Potter and the Cursed Child, men det var lige voldsomt nok at tage helt til London med det ene formål. Jeg havde været i London otte gange tidligere (det kan du læse om her), så jeg havde allerede set de mest almindelige seværdigheder og lidt til. Så det endte med at være en rendyrket Harry Potter tur til London.

The Making of Harry Potter / Warner Brothers Studio Tour

Den første erfaring vi kan give videre er: Book i god tid! Vi havde nær ikke fået billetter, da man åbenbart skal booke 2-3 måneder i forvejen. Dog er der indimellem nogen der rykker deres bestillinger, og så dukker der alligevel noget op. Vi tjekkede hjemmesiden flere gange dagligt og lykkedes til sidst med at få to billetter. Vi havde adgang kl. 14:00, hvilket var fint. Men er du en hardcore will not miss a thing fan, så forsøg at booke med adgang når de åbner.

London Harry Potter Tour
Bussen til studiet. Foto: Maila Walmod

Studierne ligger i Leavesden i det nordvestlige London. Det er let at komme dertil, enten med den gratis shuttlebus fra Watford Junction, i bil eller med bus fra London. Sidstnævnte kan fås som en samlet pakke med billetterne.

Jeg var der selv for første gang i 2016 med en ungdomsskolegruppe, og jeg mindes at vi var der 3 timer. Allerede der havde jeg besluttet, at jeg gerne ville tilbage og have bedre tid. Og det var en god beslutning.

Da vi var der tæt på juletid, var hele oplevelsen tematiseret efter ”Hogwarts in the Snow” – altså magisk hvid jul. Og det var fuldstændigt magisk! Det gjorde hele oplevelsen både bedre og anderledes, og oveni det var der en del nye ting.

Hvad kan man forvente?

London Harry Potter Tour Storsalen
London Harry Potter Tour Storsalen. Foto: Maila Walmod

Allerede når man når til Watford Junction, kan man se andre fans iklædt Hogwarts-skoleuniformer. Så inkarnerede var vi dog ikke. Når man træder forbi garderoben mv., bliver man som det første mødt af en fuldskala Ukrainsk Jernmave (dragen trioen flygter fra Gringotts på), inden man kan styre ind i caféen eller begynde turen. Her får man en kort videoinstruks af Fred og George, inden lærredet glider op, og afslører den store dør ind til storsalen. Under vores besøg var den dekoreret med juletræer, julemiddag og isskulpturen fra juleballet i Flammernes Pokal. Det er overvældende, især hvis man forventer at storsalen er filmtricks – det er den slet ikke! Herfra kan man ellers bevæge sig videre rundt mellem kostumer, rekvisitter og udstillinger af scener såsom Gryffindors sovesal, fællesrummet, Dumbledores kontor, eliksirklasselokalet og mange flere. Så kan man blandt andet lære, det lokale både har været rummet med den trehovedede hund, Fluffy, i 1’eren, Snapes kontor i 2’eren og et meget større klasselokale i 6’eren.

London Harry Potter Tour - The Making of Harry Potter
Crypten og eliksir klasselokalet

Desværre er det kun udsnit af Ministeriet for Magi og den forbudte skov, der er udstillet, da de ellers ville være enorme. Flere af skuespillerne forklarer ellers, at de elskede at træde ind i Ministeriet for Magi alene pga. dets enorme størrelse. De er stadig ret fantastiske, og vil man have noget stort, kan man se frem til platform 9 3/4 og Hogwartsekspressen. Desuden finder man det indvendige af Gringotts i fuld størrelse. Det var oprindeligt ellers filmet i Australia House, London, men det var lettere for crewet at bygge deres eget – plus endnu et der ligger i ruiner til den sidste film.

Og så kommer man selvfølgelig en tur gennem Diagonalstræde, inden man når til den episke Hogwarts model i 1:24 skala – altså ca. 15 meter høj.

London Harry Potter Tour
Hogwarts Ekspressen

Desuden er der masser af figurer og tegninger mv., der viser processen bag en stor filmserie som Harry Potter. Vidste du, at plantegningen over slottet blev ændret løbende? Den store bro, dødsgardisterne angriber fra, gik oprindeligt til et andet sted i slottet, men blev ændret i film 8, da der ikke rigtigt var nogen indgange til slottet. Drivhusene blev tilføjet til Hemmelighedernes Kammer, ligesom slagpoplen også er flyttet undervejs. Det kunne en af guiderne fortælle en masse om, og han var endda så venlig at vise nogen af de originale tegninger frem for os.

Vi måtte gå lidt hurtigt igennem den enorme butik til sidst, for at nå den sidste bus ved lukketid. Så havde vi også brugt hele dagen der. Men vi nåede dog at få aftensmad med butterbeer, hvilket i øvrigt smager helt fantastisk.

Harry Potter Studio Tour
Den fantastiske Hogwarts model

Teater og Tour

Andendag gik rundt i byen til fods forud for teaterstykket om aftenen. Vi startede på Kings Cross (st. Pancreas) og gik i Platform 9 ¾-butikken. Den var heldigvis uden kø ved dørene, sådan som da jeg besøgte butikken i 2019. Herefter gik vi til spor 3 og 4, som er spor 9 og 10 i filmen. Det var desværre ikke muligt at komme derind uden togbilletter, men det havde jeg heldigvis været tidligere. Så gik vi lige over gaden til St. Pancras Renaissance Hotel – den bygning der udgør ydersiden af Kings Cross i Hemmelighedernes Kammer, hvor Ron og Harry flyver i Mr. Weasleys lyseblå Ford Anglia. Næste stop var Claremont Square ikke så lang fra stationen, hvor Grumsted Plads (Grimmauld Place) 12 er filmet. Man kan både se bygningerne der skal være nr. 11 og 13 samt parken, hvorfra Fønixordenen kommer ud, inden deres hemmelige skjulested kommer til syne. Mugglere kan naturligvis ikke se nummer 12. Om aftenen havde vi billetter til turens hovedattraktion: Harry Potter og det forbandede barn (Harry Potter and the Cursed Child). Det var ufatteligt godt lavet. Englænderne kan noget med teater, og effekterne til både tidsrejser, tryllestave, troldmænd der bliver spist af bogreoler, undervandsscener og rejser med susenetværket var helt fantastiske. Historien kendte jeg selvfølgelig, da jeg havde læst manuskriptet 2-3 gange, men jeg kunne dog alligevel ikke helt huske det. Og nu vi så lige var i nærheden af Leicester Square, tog vi lige et billede med Harry Potter statuen og gik i den enorme Lego-butik, der selvfølgelig havde nogle kæmpe Harry Potter Lego udstillinger. Som noget helt nyt for mig, var der også et rigtig fint julemarked på Leicester Square, som vi gik en lille runde i.

Den Utætte Kedel og Ministeriet for Magi

På dag 3 gik vi rundt i byen i eget tempo, og så et par af de gængse seværdigheder og parker, og fik selskab af både egern, duer og nogle undulatagtige fugle, der alle kravlede på os. Herefter ville vi besøge Ministeriet for Magi, men desværre var telefonboksen der udgør gæsteindgangen i Harry Potter og Fønixordenen samt Dødsregalierne part 1 ikke at finde. Men i filmen står den på Great Scotland Yard ved hjørnet til Scotland Place. Så faldt vi ved et tilfælde over Harry Potter Photographic Exhibition på vejen til Covent Garden, og brugte et par timer på at se på billeder og kostumer, læse fun facts og selvfølgelig gå i butikken ved udgangen. Det var en ganske fin oplevelse, men stedet er desværre lukket siden hen. Det var efterhånden blevet mørkt, da vi kom frem til Covent Garden, og det fremstod supersmukt med kunstige misteltene hvor de hvide bær var lyspærer. Vi nåede ikke frem til Minalima udstilling af grafiske designs til Harry Potter filmene inden lukketid, så vi kiggede ind af vinduerne, beundrede juleudsmykningen i Regent street og gik hjem – det var også blevet sent.

Den sidste dag var en søndag, og det er normalt en travl dag på Camden Market. De havde dog ikke helt åbnet da vi kom ved 10-tiden, og der var på intet tidspunkt så mange mennesker, som jeg har været vant til. Det var faktisk helt rart at være der. En af tingene på min liste var Primrose Hill en kort stykke fra Camden, hvorfra man kan se ud over hele byen – en ting jeg først sent opdagede og derfor ikke havde haft lejlighed til tidligere. Så gik vi forbi de sidste must see seværdigheder som The Shard, Tower Bridge, Tower of London, St Pauls Cathedral og Millennium Bridge (den der bliver sprængt i Halvblodsprinsen). Slutteligt lagde vi vejen forbi Leadenhall Market, hvor jeg endnu ikke havde været før. Det er et smukt victoriansk marked tilbage fra 1321, og for tiden havde det et kæmpe juletræ i midten. Det er desuden her indgangen til Den Utætte Kedel (The Leaky Cauldron) findes. Desværre er det kun døren man finder, og til brug for filmen var den malet sort og gammel, og har derfor kun en sparsom lighed med filmen i dag. Man finder indgangen i gaden Bulls Head Passage lige syd for markedet.

 

Og sådan sluttede endnu en fantastisk tur til London – jeg kunne sagtens gøre det igen. Der er heldigvis rygter om en ny Harry Potter HBO serie og et PlayStation spil på vej jeg kan glæde mig til. Desuden har jeg en lille drøm om at komme til Oxford, hvor flere af Hogwarts-scenerne er filmet. Det er desværre halvdyrt og bøvlet.

Ellers må jeg en dag til Universal Studios Orlando og se deres Hogmeade og Diagonalstræde eller tænke tilbage på flere af mine tidligere rejser med Harry Potter Indhold:

Gratis Glæder i London del 2
London – Europas Hovedstad del 1
Los Angeles del 2: The City of Angels
Santa Monica, Hollywood og Los Angeles
Lego Harry Potter Hogwarts Timelapse

Her følger lidt flere billeder fra turen:

Kommentarer

Kommentarer