Lær Parkour: Lazy Vault

Forudsætninger: Ingen særlige
Forøvelser: Langsom gennemgang
Forudsætning for: Dash vault

Lazy vault er relativt let at gå til, og minder en del om speed vault. Derfor bør lazy vault og speed vault ikke læres samtidigt, da de ligner hinanden tilstrækkeligt meget til, at de nemt forveksles. Lazy vault er lettere på en smal forhindring som et gelænder.
Det er desuden en god forøvelse til dash vault.

I lazy vault er indgangsvinklen parallel med forhindringen, modsat mange andre vaults hvor tilløbet er vinkelret på. Det kræver ikke høj tilløbshastighed, da tilløbsretningen er vinkelret på springretningen. I dette eksempel springes der fra højre side af forhindringen til venstre side.

Sæt venstre hånd på forhindringen, og sving dit venstre ben opad og ind over den. Spænd op i skulder og albueled, så din venstre arm kan bære din kropsvægt, mens du passerer forhindringen. Hvis du bruger en plint eller en bred forhindring, kan du gøre det forsigtigt, og lade dig selv lande siddende ovenpå. Dit højre ben er afsætsben, og følger automatisk med. Når du er halvejs ovre, lader du højre hånd bytte plads med den venstre, og lader dit venstre ben søge ned mod jorden, så du lander på modsatte side. Det er et forholdsvis simpelt spring, og du bør hurtigt kunne lære det, hvis du finder en forhindring der passer til dig. Vær opmærksom på, at du svinger med det rigtige ben, da bevægelsen ellers vil føles akavet, og give dig rotation, så du risikere at lande med ryggen i i løberetningen.

Det næste skridt er naturligvis, at lave den samme bevægelse, men uden at sidde på forhindringen halvejs. Bruger du et gelænder eller lignende, kan du ikke sidde på det på halvvejen, men til gengæld vil det være lettere at komme over.
Når der er styr på det, kan man forsøge at sætte retning på, så man enten lander i samme retning som man satte af, eller vinkelret på, og nu løber 90 grader til venstre.

Lazy vault er relativt simpelt, men du kan udfordre dig selv, ved at give det lidt mere stil. I stedet for at være lazy i bevægelsen, kan man spænde lidt mere op, og forsøge at danne en ret vinkel i hoften. Bevægelsen er den samme, men nu skal der ekstra meget kraft i sparket. Afsætsbenet følger med, og samler sammen med det andet ben, og er helt strakte. Dette er også godt grundlag for senere at lave lazy turn vault og nogle flotte dash vault eller rigtig svære moves som dash bomb. For at få mest muligt ud af din lazy vault, kan du med fordel lære den til begge sider.

Denne video demonstrerer og forklarer lazy vault rigtig godt. Vær opmærksom på, at der her tages udgangspunkt i højre hånd, altså modsat af hvad jeg har gjort i min artikel.

Tilbage til oversigten

This post is also available in %s.

Kommentarer

Kommentarer