Lær Parkour: King Kong Vault

Gymnastisk navn: Vandret indvendigt overspring, tigerspring.
Forudsætninger: Monkey vault
Forøvelser: Monkey vault og hare hop og gradvist større afstand.
Forudsætning for: Double Kong, Kash Vault, øvrige kombinationer
Alternative navne: Kong, Diving Kong
Fransk navn: Saut de Chat

En naturlig progression fra monkey vault er king kong vault (vandret indvendigt overspring eller tigerspring), også kaldet king kong eller king/kong to ____ hvis den bruges i kombination med et andet spring (eksempelvis double kong, king (to) pres, kong gainer). Bevægelsen er i bund og grund den samme som i monkey vault. Forskellen er blot, at i king kong er springet mere vandret, og i nogen grad sætter man af, før man sætter hænderne på sin forhindring.

Fra monkey vault kan man blot begynde at tage afsæt en anelse længere væk fra objektet fra gang til gang, indtil man får en udstrakt svævefase før håndisættet. Her bør det tilstræbes at placere hænderne så langt fremme som muligt, så der er plads til at benene kan komme med over, særligt hvis det er en meget lang forhindring. Med king kong vault kommer man længere både før og efter forhindringen sammenlignet med monkey vault.
Armene kan aktivt føres bagud efter håndisættet, så de skubber fra på forhindringen, så man kan springe længere.

Man kan til king kong benytte det tobensafsæt man kender fra sin monkey, eller man kan benytte et etbensafsæt, som er teknisk sværere, men giver en langt mere fremdrift.
Tilløbet kan have mange skridt, men bliver her kogt ned til de sidste 5 skridt, da det er de vigtigste. Start med det ben du vil sætte af med. Det er skridt nummer 1. De første 3 skridt er helt normale, og efterfølges af en ændring i rytmen. Rytmen vil være 1    2    3         4  5 – skridt nummer 4 er altså noget længere end de 3 øvrige, og det femte skridt kommer umiddelbart efter. Det kan beskrives som et cachet, hvis du er bekendt med dansetermer. Skridt nummer 4 overhaler overkroppen, mens armene føres bagud, klar til at springe. I 5. skridt sættes afsætsbenet langt frem og armene svinges fremad som på billedet (klik for stort).

King Kong Vault tutorial forklaring
Skridt 4: Armene bag ved kroppen, standbenet foran kroppen.
Skrift 5: Afsætsbenet lang frem, armene svinger fremad.

Herfra føres armene eksplosivt fremad, mens det bagerste ben føres opad, og der sættes af med det forreste ben. Herfra ligger man i en udstrakt position, og så fore går resten i store træk som en monkey vault.

King kong vault kan kombineres med andre bevægelser som f.eks. precision (king to pres) eller cat leap (king to cat).

Tilbage til oversigten.

Hvis du mangler en professionel underviser, så se mere på Freerun Denmarks hjemmeside.

Kommentarer

Kommentarer