Lær Parkour: Underbar turn vault

Forudsætninger: (Underbar)
Forøvelser: Gradvis øgning i sværhedsgrad
Forudsætning for: Underbar 360
Alternative navne: Underbar 180, 180 Underbar

Bevægelsen er den samme i underbar turn vault som i underbar 360, dog kun med 180 graders rotation.

Det er ikke en nødvendighed at kunne lave underbar før dette spring, men kan være en fordel. Setuppet til at træne det kan være magen til træning af underbar med gradvist øgning af sværhedsgraden, så hvis du ikke har læst mit tutorial til underbar, vil jeg anbefale dig at gøre det først.

Underbar turn vault bruges ligesom turn vault til f.eks. at skifte retning eller bremse på den anden side af en forhindring.
Springet kan gøres stående til en start og med gradvis øgning af hastighed i både tilløb og udførsel.
Modsat underbar, springer man i underbar turn vault og underbar 360 med hovedet først. En af de centrale hovedpunkter i dette spring, er måden man griber fat i den øverste barre. Håndfladerne vender mod hinanden, således at tommelfingrene peger i samme retning (peger til venstre hvis du drejer med uret), og armene er krydsede. Det er for mange svært at forstå eller huske, så her er en måde nemt at finde grebet igen:
Tag fat i barren med begge hænder, som om det var et cykelstyr.
Gå igennem åbningen.
Slip med den ene hånd.
Drej 180 grader omkring den arm der stadig har fat
Tag nu fat med den anden hånd igen på almindeligvis (ud for skulderen, håndfladen væk fra dig selv).
Gå tilbage til udgangspunktet
Du skal nu gerne stå med armene krydsede som beskrevet ovenfor.
Hvis du har det rigtige greb, burde du begynde at dreje rundt, hvis de løfter benene fra jorden. Dette kan du også se på videoen.

Hvis du tager fat som beskrevet ovenfor, kan du fra stående springe og, og løfte dig igennem åbningen. Træk knæene op under dig, og træk med armene, så du får løftet underkroppen op og fri af den nedre del af forhindringen. Du lander baglæns og kigger tilbage på åbningen. Nu kan du gøre det samme med tilløb. I praksis bliver armenes arbejde en smule anderledes når man har fart på. Her kommer den ene arm til at tage fat lidt før den anden. Det betyder at kroppen springer igennem åbningen sidelæns, mens den roterer.

Gå til underbar 360 tutorial

Tilbage til oversigten.

Kommentarer

Kommentarer