Los Angeles del 2: The City of Angels

Dette er del 2 af Los Angeles. Læs del 1 her.

En sjov ting ved LA er, at man modsat så mange andre byer, aldrig hører om downtown Los Angeles. Det er altid Hollywood, Beverly Hills og Santa Monica. Downtown er faktisk ikke så dumt, og ikke helt så crowded som det lyder. Vi kom forbi Public Library og tog et kig ind. Det var gigantisk, og havde tilfældigvis en gratis udstilling om propaganda i Nazityskland op til anden verdenskrig. Vi stak hovedet ind, og endte med at trave rundt derinde i en time – en rigtig god udstilling, på et lidt andet emne end man er vandt til. Udstillingen startede længe før man kendte Hitlers navn, og sluttede før krigen egentlig startede rigtigt. Dermed fokuserede den meget på hvordan Hitler kom til magten, og fik sin vanvittige idé gjort til virkelighed. Anyway, Andrew ville (selvfølgelig) gerne til Chinatown, og da jeg ikke rigtigt havde noget særligt jeg manglede at opleve i LA, fulgte jeg bare lidt med og så hvad dagen bragte. Det var ikke nogen stor Chinatown, men den var på en eller anden måde bare mindre tacky end de sommetider er. Derudover kan jeg også anbefale at stikke hovedet ind i The Bradbury Building – en aktiv kontorbygning fra 1893, som har lagt ramme for en del film bl.a. Blade Runner. Man kan gratis gå ind, og se den flotte hall i italiens renæssancestil for den tid. Det har jeg googlet – jeg aner det ikke, men den er super flot…

The Bradbury Building, Downtown Los Angeles, californien

Nok voksenkultur! Søndag skulle der fanme fart på! Derfor tog vi hostellets shuttlebus til Six Flags Magic Mountain! Modsat Universal Studios og Disneyland, var der ikke mange flotte udstillinger og temaer. De prøvede ikke engang en lille smule, der skulle bare være rutsjebaner! Six Flags er i øvrigt en verdensomspændende kæde, som er meget berømte for deres rutsjebaner. Det gik hurtigt op for mig, at jeg genkendte den ene forlystelse (tror jeg nok) fra en udsendelse om verdens vildeste rutsjebaner, jeg engang så med min far på Discovery Channel: Det her tegner godt! Vi fulgtes rundt med en Tysker ved navn Vincent, som vi havde mødt i bussen. Der var mange køer, hvilket var lidt ærgerligt, for hver gang man kom ud af en forlystelse, var man lidt oppe at køre. Men det var en fantastisk dag og flere af de absolut bedste forlystelser jeg har været ombord i. Jeg ville egentlig skrive lidt om dem her, men da jeg startede blev det meget meget langt, så Six Flags Magic Mountain har fået sin egen artikel.

Det ovale kontor i Warner Brothers Studios, Los Angeles, Californien
Warner Brothers udlejer forskellige rekvisitter til produktionsselskaber. Her er en tro kopi af det ovale.

Vi besøgte også Warner Brothers Studios. Det var lidt mere low key end Universal Studios, uden forlystelser og biografer, men til gengæld synes jeg man fik lov at komme lidt tættere på. Warner Brothers har bl.a. lagt studier til TV-serierne Venner (Friends) og Two and a Half Men. Kulisserne er selvfølgelig taget ned for at gøre plads til nogle nye ting, men til ære for gæsterne, har de sat Central Perk caféen op (venner) samt Walden Schmidts (tidligere Charlie Harpers) dagligstue op, så man kunne få lov at se dem. Man kunne sågar få lov at sætte sig i sofaen i Central Park og tage en slurk kaffe til ære for kameraet.

Central Perk fra Friends, Warner Brothers Studios, Los Angeles, Californien

En af mine favoritserier, The Big Bang Theory, bliver stadig produceret I Warner Brothers studier. Vi måtte desværre ikke fotografere, men det var lidt sjovt at kigge ind I Sheldon og Leonards stue, opgangen (som kun er én etage med skiftende rekvisitter), Howard og Bernadettes køkken samt Leonards soveværelse. Alle rummene er sat op foran et livepublikum, og kan sættes op og pilles ned som de skal bruges. Rummene er meget mindre end de ser ud på TV, og virker rodede fordi der er så mange genstande stillet op over det hele.

Two and a half men, Warner Brothers Studios, Los Angeles, Californien

De gik lidt mere op i at vise og fortælle hvordan mange ting rent teknisk foregår her. Eksempelvis hvordan de bruger såkaldte bush wagons til at dække af for nogle ting, forced perspective til at få folk til at se ud som kæmper (eller hobbitter) og Green Screens til at få Harry Potter til at flyve på sin kost. ”Yep, everything is fake in Hollywood. Sorry guys!” sagde vores guide. Det er imponerende hvordan et ligegyldigt hjørne i deres falske by både kan være gigantiske Central Park og den park hvor drengene fra Big Bang Theory er til Kite Wars. Eller deres store bygning med glasfacade har haft rollen som flere forskellige lufthavne samt hospital. Det handler alt sammen om konteksten, og et par ganske små detaljer. Vi fik ydermere lov at se hvor de opbevarer rekvisitter, kostumer og bygger kulisser.

Efter vores rundvisning i Warner Brothers Studios tog vi tilbage til Hollywood Boulevard, og fik en rundtur i Dolby Theatre. Det er her de hvert år afspærrer gaden i en hel uge, dækker butikkernes skilte til, så det hele ser glamorøst ud, inden butikkerne må lukke på selve dagen for Oscaruddelingerne. Det var skægt at se hvor det hele foregår, og hører alle de små detaljer. Scenen er gigantisk, er mange af gangene og baglokalerne er opbevaring eller blot grå og kedelige med udsugningsrør og lignende over det hele.

Green Room under Oscarudelingerne, Dolby Theatre, Hollywood, Los Angeles, Californien
Green Room under Oscarudelingerne

Vi havde købt en Go Los Angeles kort som gav os adgang til en masse ting i 3 dage, så vi kunne jo ligeså godt maksimere værdien, og tage på en Beverly Hills bustour. Det var ærligt talt ikke rigtig min ting. Vi spottede en masse huse tilhørende folk jeg ikke ved hvem er, men fik dog set lidt mere af byen. En ting der dog var sjovt at se, var palæet hvor de filmede The Fresh Prince of Bel Air. Derudover så vi huse tilhørene Charlie Sheen, Cher (det koster i øvrigt 50 millioner dollars – 328 millioner kr.), Ronald Reagan, Johnny Weissmuller og Van Halen.

Huset fra The Fresh Prince of Bel Air, Beverly Hills, Californien
Huset fra The Fresh Prince of Bel Air

Den sidste aften i Los Angeles blev brugt på limo party med en masse folk fra vores hostel. Vi blev kørt fra hostel i limousine til vores første bar, hvor vi deltog i deres rodeokonkurrence. Første runde var en prøverunde, og anden runde var kvalifikation til finalen. Kravet var at man enten steg op på den mekaniske tyr på højeste sværhedsgrad, eller holdt 15 sekunder på medium. De fleste tog den svære men sikre, og blev smidt af efter 2. ryk – mig selv inklusiv. Finalen foregik lidt mindre vildt, men til gengæld uden hænder, baglæns og med bind for øjnene. Første mand holdt 15,4 sekunder, og ingen kunne slå den tid… ikke før jeg kom på. Jeg havde en god fornemmelse, og hang udover siden mens jeg forsøgte at holde fast med benene. 15,9 sekunder, og så blev der kaldt afgang til limousinen. Vi fik desværre ikke den officielle afgørelse på konkurrencen, men rygtet lyder at en pige slog min tid – det er dog ikke blevet bekræftet! Herfra kørte vi til den næste bar, og afsluttede vores ophold i Englenes By med manér.
Dagen efter kørte vi til Las Vegas med John og Conan som vi havde delt værelse med i Hollywood.

Jep, jeg har selv redigeret billederne. De lavede en video man kunne købe for et par hundrende kroner, meeen….

Det sidste billede skal være en subway. Det er selvfølgelig bare et lille hul i jorden, hvor de får en masse folk til at gå op, eller ned, skifte tøj og gå op igen, så det ser ud som om der er masser af mennesker. De statister der har fede biler, bliver bedt om at køre lidt rundt i gaderne.

 

This post is also available in English .

Kommentarer

Kommentarer