Santa Monica, Hollywood og Los Angeles


Hollywoodskiltet, Hollywood Los Angeles, Californien

Los Angeles er den næststørste by I USA, så der var rigeligt at tage fat på her. Der er masser af obligatoriske ting at se, såsom Walk of Fame og Universal Studios. Vores første dage i Santa Monica benyttede vi os dog af, at vi stadig havde vores lejebil, og kørte til Disneyland.
Der var vanvittigt mange mennesker, selvom det var tirsdag, så vi måtte væbne os med tålmodighed. Dog var vi generelt så heldige at komme til de fleste forlystelser før alle andre, og kunne se hvor lang køen var blevet mens vi var om bord. Det er en rigtig fin park, og klart at anbefale for andre – forlystelserne var generelt lidt kedeligt må jeg indrømme, men temaerne er rigtig gennemførte, og det ser man med det samme, hvis man ellers har set filmene – der er åbenbart mange disneyfilm jeg ikke har set…
Vi blev hængende til lukketid, så vi kunne se paraden og fyrværkeriet. Og Ay Caramba! Tivoli go home. Paraden præsenterede os for den ene enorme opstilling af Mickey Mouse, Biler (jep en rigtig Lynet McQueen bil), Frozen, Aladdin, Skønheden og Udyret, Den Lille Havfrue, Find Nemo, Toy Story og mange andre. Herefter den endeløse kavalkade af raketter jeg aldrig har set før, svævende over Disneyslottet, til alle de kendte sange fra tegnefilmene.

Mack fra Biler i Disneylandparaden, Los Angeles, Californien

Dagen efter tjekkede vi ud af vores Hostel i Santa Monica, og tog den lidt med ro på Santa Monica Beach, eller Muscle Beach som den også er kendt. Vi fik trænet en smule, inden vi gik til Venice Beach, som ligger i forlængelse af (The Original) Muscle Beach. Der har de også en masse træningsgrej åbenbart, og en skatepark midt på stranden – skøre amerikanere. Dagen relativt begivenhedsfri for en gangs skyld, og det var rart. Vi så dog en ung gut blive jagtet af politiet henover parkeringspladsen, inden han til sidst blev nedlagt, og politiets pistoler blev rettet mod ham. Først på aftenen kørte vi til Hollywood og checkede ind på vores hostel der. Vi mødte nogle danskere, og jeg kan ikke lade være at finde det lidt morsomt at svare dem på dansk, uden at de på forhånd har en anelse om at jeg er dansk. Der er generelt rigtig mange danskere her i området.

Human Flag ved Muscle Beach, Santa Monica, Los Angeles, Californien

Næste morgen var vi tidligt af sted igen, for at tage til Universal Studios. Det var noget vi begge havde glædet os meget til, og med god grund. Både Disneyland og Universal Studios er rigtig glade for virtuelle forlystelser, hvor man enten har 3D-briller på, eller kigger på en stor 270 graders skærm. Jeg har ikke tidligere været så begejstret for 3D-dillen, men de er virkeligt dygtige til det her. Vi kom hurtigt til byen Springfield (hvor The Simpsons bor i tegnefilmen af samme navn), hvor vi kunne finde flere af karaktererne og bygningerne. Vi fik en øl (duff beer naturligvis) på Moe’s Tavern og donuts fra Lard Lad Donuts. Krysty’s Krusty Land havde en crazy virtuel rutsjebane, hvor man helt fra starten blev hægtet fuldstændigt af, og havde fuldstændigt fornemmelsen af at man rent faktisk kørte/fløj/faldt/sejlede.

Homer Simpson, Universal Studios, Los Angeles, Californien

Minions havde en lignende forlystelse, og jeg var selvfølgelig nødt til at tage et billede med Kevin!

Minions i Universal Studios, Los Angeles, Californien

Vi tog den store tour rundt i de egentlige studier, inden vi kom til det område vi nok mest af alt havde glædet os til – Hogsmeade (det er noget Harry Potter noget…). Det var ufatteligt gennemført, og man kunne finde alle de ting man kunne forvente: Hogwartsekspressen, Olivanders tryllestavsbutik, De 3 koste, udklædt personale med britisk accent, Hagrids hytte og naturligvis selve skolen, hvor hovedforlystelsen foregik. Selv på toiletterne kunne man høre Hulkende Hulda klynke langs væggene. I bøgerne huserer hun dog på pigetoilettet, ikke på den anden side – men vi skal vel ikke snydes 🙂

Hogwarts, Universal Studios, Los Angeles, Californien

Efter 3 dage i Los Angeles, måtte vi hellere se lidt af byen, og gik derfor i full tourist-mode. Vi tog den klassiske tur på Walk of Fame, og blokerede al trafik når vi skulle tage billeder af stjernerne midt i det hele. Faktisk havde vi set og gjort det lidt her og der, da vi boede på en sidegade til Hollywood Boulevard hvor stjernerne ligger. Faktisk er det mere interessant at gå rundt foran Chinese Theatre, hvor man bedre kan tillade sig at stoppe op og tage billeder mv., hvis man ellers kan finde et sted at stå, uden af være med i nogen andres billeder. Her har stjernerne ikke bare stjerne, men navn, hånd- og fodaftryk samt et lille citat støbt i fliserne. Der sendes mange hilsner til Sid (Sid Graumann, skaberen af Chinese Theatre og Egyptian Theatre som husede den første Hollywood filmpræmiere; Robin Hood) samt et ”yippee ki yay” fra en vis herre.
Vi forsøgte os også med en vandretur i Runyon Canyon, men den var desværre afspærret midlertidigt, så vi tog i stedet en improviseret travetur mod Hollywoodskiltet. Det er noget længere ude end man lige tror, men vi kom dog op og fik nogle gode skud af det.

Bruce Willis, Chinese Theatre, Hollywood, Los Angeles, Californien

Følg med i næste afsnit for downtown LA, Six Flags og flere klassiske Hollywood ting.

Chewbacca og Starwars i Disneyland, Los Angeles, Californien

Kommentarer

Kommentarer