West Coast Roadtrip

West Coast Roadtrip

Efter nogle fantastiske men hårde dage i Yosemite, var det nu tid til at køre tilbage mod kysten og Santa Cruz. Det eneste vi så var faktisk stranden, og strandpromenaden, men der kan man også hænge ud længe på en god solskinsdag. Der er en hel forlystelsespark langs stranden, masser af små boder og butikker samt en arkade spillehal, hvor jeg for øvrigt bankede Andrew i en masse spil. Jeg var naturligvis på hjemmebane i Guitar Hero, men vidste du at Time Crises nu er på version 5!? Jeg tror den sidste version jeg spillede var nummer 2 til PlayStation 1. Anyways, vi nåede også at ligge lidt på stranden, inden vi fortsatte sydover dagen efter.

Santa Cruz Beach, West Coast Roadtrip Santa Cruz Beach, West Coast Roadtrip

Vi fulgte kysten så vidt muligt, og gjorde vores første stop i Carmel-by-the-Sea. Her fik vi morgenmad på en lille café, og forsøgte at vågne ordentligt, efter et nat hvor vi hørte på at naboerne havde sex det meste af natten. Det var en rigtig hyggelig lille by, med masser af små huse helt ned til stranden. Herfra fortsatte vi til Point Lobos, og gik en kort tur der. Ærligt var vi ikke voldsomt imponerede over noget af naturen på vej nedover, da intet måler sig med Yosemite, men det var da et flot lille område. Til gengæld så vi et par sæler og søløver og mener også at have set en hval – eller i hvert fald halen af den, inden den forsvandt igen.

Næste stop var Pfeiffer state park, hvor vi tog os endnu en kort vandretur. Ligesom Point Lobos var det ikke super interessant, da vandfaldene var omtrent 100 meter lavere end dem vi så i Yosemite. Til gengæld så vi masser af dyr, heriblandt en kolibri (tror vi), firben, en slange og rådyr.

Rådyr i Pfeiffer State park, West Coast Roadtrip

Se også: Galleri: Vestkysten fra Santa Cruz – Los Angeles

Vi forsøgte at komme til Pfeiffer State Beach, men parkeringspladsen var desværre fuld, så vi tog direkte til McWay falls. Det var til gengæld et rigtig flot område, med klipper omgivet af det klare blå Stillehav. Der tidligere været et stort jord-/stenskred i nærheden, som fuldstændigt har ændret kysten i det område. Der var opsat før- og efterbilleder der, så man kunne se forskellen. Før vi kom til vores hostel i San Luis Obispo, gjorde vi et kort stop ved Piedras Blancas Elephant Seal Rookery. Her ligger massevis af søelefanter på stranden – desværre kun for at skifte skin, så der er ikke meget gang i den på denne tid af året.

Dennis Asp ved McWay Falls, West Coast Roadtrip

Dagen efter fortsatte sydover. Vi stoppede ved Bubble Gum Alley, som var lidt det samme som Bubble Gum Wall i Seattle, bare meget større. Herfra kørte vi direkte videre til 1000 Steps Beach i Santa Barbara. Der var ikke rigtigt 1.000 trin ned til stranden, men snarer 150, men det var ikke desto mindre en flot tur på stranden til byen. Santa Barbara er en hyggelig by, med klassiske californiske badestrande, beachvolleybaner og en kaj af træ, der rækker langt ud i vandet, prydet af små boder og fiskerestauranter. Byen bærer tydelige arkitektoniske præg, af tiden som spansk koloni, særligt hvis man træder ind i den gamle retssal, hvor hele rummet gennem vægmalerier fortæller byens historie.
Dagen var efterhånden ved at blive rigtig lang, og efter godt 2 uger med masser af fart på, var energidepoterne så småt ved at løbe tør. Vi gjorde derfor kun et kort stop på El Matador Beach, inden vi kørte til vores hostel i Santa Monica, LA.

El Matador beach, Californien, Westcoast Roadtrip

 

Vi kom for øvrigt forbi en mark hvor en eller anden gut havde zebraer gående……

Kig forbi inden længe, så er der lidt historier fra Los Angeles. Jeg er på vej til Hawaii nu, som nok bliver det sidste kapitel for nu – glæder mig lidt til at komme hjem.

 

Bonus:

 

Kommentarer

Kommentarer