Six Flags Magic Mountain

Six Flags Magic Mountain

Six Flags er berømte for deres vilde rutsjebaner, og var en godt konstrast til Disneyland og Universal Studios tidligere på vores ophold i Los Angeles.

Her er er et par af højdepunkterne da vi besøgte Six Flags Magic Mountain i Los Angeles, Californien:

X2: 2 minutters køretur, så noget længere end man er vant til hjemmefra. Den er sin første af sin slags, fordi sæderne drejer rundt. Man starter liggende og baglæns, og sidder op i første drop og kigger ind mod skinnen. Man har i det hele taget konstant en fornemmelse af hvad der kommer foran en, som er forkert hver eneste gang. Det var vores første tur, og var helt uden tvivl den bedste forlystelse jeg havde prøvet. Andrew og jeg var ikke bare på ”wooo!” men snarere på ”WOOOAAAHHHAHAHAHA!!!” hele vejen rundt.
Topfart: 122 km/t
Inversioner: 3
G-kraft: 4G
Drop: 66 m
Varighed: 2:00

Roar Rapids: Den her var ”bare” ligesom bæverrafting og andre lignende vandforlystelser vi kender. Skiltene her skrev bare ikke ”du risikrer at blive våd” som de plejer. Teksten var ”you will get wet, probably soaked on this ride”. Og jeg skal love for at man blev gennemblødt.

Drop of Doom: Den meste intense og frygtindgydende maskine jeg nogensinde har sat mig i. Det er et fritfaldstårn, men af helt latterlige amerikanske proportioner. Man blev løftet op ganske langsomt, og efter 40-50 meter kunne man se det meste af parken og den omkringliggende ørken. Herfra bliver man løftet op, og stopper et par gange, indtil man endelig er på toppen, og venter anspændt, mens hele strukturen ryster, fordi Superman rutsjebanen kører op ad det samme tårn med 160 km/t. Endelig accelererer man til 137 km/t mens man styrter 120 m ned i frit fald. Tårnet var det højest i verden indtil 2014, hvor Six Flags New Jersey overgik det med 6 meters ekstra drop.
Da det var overstået var det faktisk ret fedt!
Topfart: 137 km/t
Drop: 120 meter
Varighed: 5 sekunder (frit fald)

Superman: Jeg tror jeg så denne her på Discvery Channel en gang, men er ikke 100 % sikker på det er den. Anyways er den berømt, og vi glædede os hele vejen gennem den 60 minutter lange kø. Det er en simpel forlystelse, men ikke desto mindre fed! Er i klar?! Tre….. Tswuushhh bliver man sendt baglæns afsted i 7 sekunder, mens man accelererer op til 160 km/t, inden man bøjer af og bliver sendt 100 meter lodret op i luften, hvor man i et kort øjeblik svæver vægtløst, og stirrer direkte ned mod jorden, inden turen går retur – denne gang forlæns. Superman var verdens hurtigste rutsjebane fra 1997-2001, men må i dag nøjes med en 5. plads.
Topfart: 160,9 km/t
Acceleration: 0-160,9 km/t på 7 sekunder
G-kraft: 4,5
Drop: 100 m
Varighed: 0:28

Viper: Den her var ikke så vild og voldsomt som mange af de andre, selvom den vist har haft rekorden som den hurtigste og højeste ”looping roller coaster”. Ikke desto mindre er der stadig godt med fart på, og med 7 inversion i form af hele og halve loops og rolls. De 2 loops der følger lige efter hinanden, er relativt skarpe, så man føler G-krafterne presse en ned i vågnen – selv med hovedet nedad.
Topfart: 110 km/t
G-kraft: 4,1
Drop: 52 meter
Inversioner: 7
Varighed: 2:30

Goliath: Denne rutsjebane er en smule atypisk, da den ikke har hverken skarpe sving, stejle drops, loops eller noget i den stil. Alting foregår over laaaaang tid, og det gælder allerede fra man bliver trukket op til 72 meters højde, og herefter sendt på en lang tur nedad 6 meter under jorden. Netop fordi det ikke er lodret eller noget i den stil, har man glæde af nedkørslen i lang tid, mens farten øges og øges hele vejen ned. Det er en lang tur med kæmpe sving, og masser af fart.
Topfart: 137 km/t
Drop: 78 meter
Inversioner: 0
Varighed: 3:00

The Riddler’s Revenge: The Riddler er den første Stand-Up Roller Coaster jeg har prøvet, og jeg troede egentligt at det var ville være en lidt overvurderet oplevelse. Men faktisk er den en helt anden oplevelse at stå op, selvom man stadig har en form for sæde. Ved at stå op kan man i langt højere grad mærke G-kræfterne i benene, og den ekstra meters højde gør, at man føler at man blive slynget lidt mere i svingene.
Topfart: 105 km/t
G-kraft: 4,2
Drop: 45 meter
Inversioner: 6
Varighed: 3:00

 

Læs om Los Angeles her:
Los Angeles del 1

Los Angeles del 2

This post is also available in English .

Kommentarer

Kommentarer