En kort opdatering

Ol ringene i Whistler

Så er der søreme nyt igen, selvom det er svært at følge med, nu hvor bjerget er åbnet. Derfor kommer der bare lidt hurtige facts og observationer 🙂 Vælg bare de emner ud der er mest interessante 😉

Bjerget åbnede som forventet en uge tidligere, og den 26. åbnede det andet bjerg også. Jeg har været ude alle dage pånær 2 indtil videre, og nyder det rigtig meget. Vejret indtil videre tyder på, at det bliver en god sæson i år. Whistler lukker ned i april og gør klar til sommersæsonen, mens Blackcomb forsætter til 23. maj.

Jeg har fået et job på Four Season (5 stjernet hotel) i housekeeping. Jeg starter den 3. december i training, og kommer forhåbentligt til at få en god blanding af dag- og aftenvagter, så jeg stadig kan komme op på bjerget. Dan fra huset arbejder der også, og er færdig med sin oplæring – han har ikke mange timer, selvom vi begge har fuldtid. Det lyder godt, men bliver nok lidt travlere senere på sæsonen.

 

Det er lidt spøjst at følge med i nyhederne herovrefra. Syrien, Rusland-Tyrkiet, politikere der lyver, blæser på folk og naturen, for slet ikke at nævnte Donald Trump………. Det står i stor kontrast til min oplevelse af Canada – folk er utroligt snaksagelige, venlige og betænksomme, og sætter enorm pris på naturen.
Det er ikke usædvanlig at falde i snak med folk i liften, som har boet her i 30 år – de elsker stadig omgivelserne ligeså meget som vi gør.
Den ene aften var vi på vej til bussen, da vores genbo kørte forbi os i sin bil. Vi fortsatte indtil han stoppede, og uopfordret tilbød os et lift til byen. Undervejs fiks vi historien om hvordan han flyttede hertil i 2006, for at arbejde i forbindelse med OL i 2010.

 

Liftsystemet er lidt anderledes end i Europa her. Det er ikke noget gammelt bras som folk siger, selvom det ikke er tip top. Vores canadier, Dan, var forbløffet over at de havde en 6-personers stolelift her. Jeg kunne så fortælle at dem er der mange af i Europa, og nogle af dem har også skærm for vind og vejr og varme i sædet.
Køener er typiske delt op i flere, så det er en bred kø der flettes sammen længere fremme. Man skulle tro at det gav anledning til problemer, men jeg tror de har fundet en løsning her der kunne bruges mange steder, f.eks. på motorvejen: Man skiftes til at træde frem – først venstre, så højre og så venstre igen… Mange ting er bare simplere når folk viser hensyn til hinanden åbenbart…
Deres liftkortskannere har kun én pind der roterer, i stedet for 3, hvilket er lækkert, for så bliver man ikke fanget med et ben på hver side af den næste, ligesom man ofte ser “der hjemme”.
Der er heller ikke nogen “bom” der fortæller hvornår man skal træde frem til liften – det kan de selv finde ud af.
Til gengæld må man helst ikke selv sætte sine ski i holderen i gondolerne – det står der 2-4 medarbejdere og gør for én, ligesom der står nogle i den anden ende og giver dig dem tilbage, og ønsker dig en god dag. Det er meget unødvendigt, men ganske god service.

Brand i Alpine, Whistler

Der var brand i nogle lejligheder den anden dag. 10 lejligheder står ubeboelige. Folk startede ret hurtigt indsamlinger, så folk kunne få noget vintertøj og hvad de lige manglede med det samme.

 

4 hurtige:

Drengene her er glade for langt hår, og pigerne er glade for især næsepiercinger og grønt eller lilla hår…

Olly holder foreløbigt fartrekorden med 92 km/t.

Min gode veninde, Maja, som jeg besøgte på Vancouver Island, kommer til Whistler inden længe. Vi er endda så heldige at have fundet bolig bare 2 huse fra hinanden.

Canadierne ryger rigtig meget hash. Angiveligt kan de få et Green Card fra deres læge, og så er det “medicinsk”. Den nye præsident arbejder på at få det legaliseret…

Det bliver vist det for nu – spørgsmål stilles nedenfor om nogle 🙂

 

This post is also available in English .

Kommentarer

Kommentarer