Pow pow pow – puddersne i Whistler

Puddersne i Whistler

Marts måned er sneens måned i Whistler, og jeg skal lige love for at vi har fået meget puddersne og sne i det hele taget.

Første forårsdag bød på let frost, og snedækkede veje fra morgenstunden. Det har sneet stort set hver dag i denne måned, og snedybden lyder i øjeblikket på 367 cm. I løbet af 7 dage har vi haft op til 165 cm, som i alt over hele sæsonen er blevet til 1.165 cm. – ja 11 og en halv meter !

Den ene nat fik vi 35 cm, hvilket lagde op til en fantastisk dag med masser af puddersne dagen efter – desværre var det snestorm, og størstedelen af bjerget var lukket. Det betød at vi stod op fredag morgen til 55 cm ny sne. Jeg stillede mig i kø til liften kl. 7, eller dvs. jeg smed mit snowboard i køen, og gik ind og spiste morgenmad. 8.15 startede mylderet, og den fredfyldte winter wonderland stemning forsvandt øjeblikkeligt, og blev erstattet af en ”every-man-for-himself-stemning”. Jeg var blandt de 20 første oppe på bjerget, og fik to turen inden de åbnede gletcheren. De fleste så ud til at køre i Ruby Bowl, da det er den eneste man kan se. Jeg fandt dog vej ned af Wild Side. Her fik jeg det nok bedste run jeg nogensinde har haft, hvor kun 3 personer havde været før mig.

blackcomb glacier - mit favorit område i Whistler når der er puddersne

En uges tid forinden havde vi den første rigtig dedikerede powderday. Mike og jeg stod op før fanden fik sko på, og stod klar ved liften kl 7. Vi var ca. nummer 10 i køen, som over den næste time og 15 minutter voksede sig hele vejen ned igennem byen. Vi tog et par hurtige ture, inden jeg stillede mig i kø til liften op til gletsjeren med 3 af de andre fra huset. Her fik vi lov at stå i kø en times tid igen, indtil de endelig åbnede og en larm af begejstrede udbrud og ski der blev klikket på bredte sig. Vi var et godt stykke tilbage i køen, og da vi kom til toppen, galt det om at komme så hurtigt som muligt over til Spanky’s Ladder, som var målet for dagen. Folk spredte sig en hel del fra toppen af Glacier Express, så der var ikke mange foran os. Vi fik dog lov at sidde og vente en lille time igen, indtil skipatruljen havde ryddet laviner på den anden tiden af bjergkammen. I mellemtiden benyttede flere sig af chancen for at drikke en Fireball (kanelwhiskey) og ryge en fed.

Turen ned var fantastisk – afgjort den bedste tur jeg på det tidspunkt havde haft – men pga. tågen, kan man ikke se meget fra den på videoen. Jeg blev fældet at nogle trætoppe der stak op foran mig, efter jeg droppede ud over en sten, og det kan man heldigvis godt lige fornemme. Se det nedenfor.

Der kommer en opdatering i løbet af ugen som ikke kun handler om snowboard (men nok stadig om snowboard).

 

Kommentarer

Kommentarer