Bobslæde og Skeleton

Bobslæde og Skeleton i Whistler

Karen, Andrew og jeg besluttede os for at tage en tur på den olympiske bobslædebane (verdens hurtigste) i sidste uge. Det har været en overvejelse lige siden jeg var oppe og se world cuppen, og nu skulle det være.
Vi startede ud på skeleton (på maven med hovedet først). Det startede relativt roligt med et lille skub, men i det første af de seks sving, kunne man godt fornemme, at lidt længere fremme ville man nok få god fart på. Gennem de første 4 sving var det en behagelig underholdende tur med god fart, og udsigt ca. en meter frem foran en. I sving 5 havde jeg ikke helt fornemmelse af hvor langt jeg var, men kunne mærke G-kræfterne og hastigheden, og fornemmede at der nok kun var et sving tilbage. 6. og sidste sving kom ganske rigtigt lige efter, og jeg kom ind i svinget med 99,3 km/t. Jeg blev slynget godt op ad væggen og trykket hårdt ned mod slæden, mens jeg med alle mine kræfter forsøgte at modarbejde de 2-3 G der pressede mit hoved ned mod isen. Det lykkedes mig at holde hovedet fri, og komme ud af svinget og i mål, uden at ramme nogle vægge. Min nakke var dog utroligt øm. Karen fortalte at hun ikke havde en chance mod G-kræfterne, og skrabede hele ansigtet (med hjelm og briller) henover isen, inden hun bragede ind i væggene hele vejen op ad rampen efter mål.
Mit første gennemløb gav mig 2. bedste tid, mens andet gennemløb ikke var helt så godt. Jeg ramte en væg omkring sving 4, og ping pongede også en del efter mållinjen – ikke just behageligt, men man rammer heldigvis ikke med kroppen (i hvert fald ikke hvis man holder albuerne ind til siden, vel Karen?)

Efterfølgende kunne vi lige dekomprimere lidt, inden vi tog en tur i bobslæden. Det var kun Andrew og jeg denne gang, og vi var heldige nok at komme i samme slæde. Denne gang havde vi en pilot til at styre. Det gik vanvittig hurtigt allerede halvejs, men blev kun hurtigere og hurtigere hele vejen ned, mens vores hoveder bankede mod den ene side af slæden og så den anden. I “Thunderbird”-svinget kom vi ind med 125 km/t og blev trykket ned i bunden af slædes med 4-5 G, inden vi kunne rette os ud og trække vejret op ad stoprampen.

Se videoerne i bunden.

Bobslæde og Skeleton i Whistler

Min video:

Intro og bobslæde:

Rå front:

Rå ansigt:

Kommentarer

Kommentarer