Lær Parkour: Turn Vault

Forudsætninger: Ingen særlige
Forøvelser: Two handed vault, Safety Vault
Forudsætning for: Palm spin, wall spin
Fransk navn: Demi-tour

Turn vault bruges i situationer hvor man ikke ønsker at fortsætte fremad på den anden side af forhindringen, eksempelvis hvis der er et drop bag et hegn..

Turn vault kan med fordel trænes uden tilløb, på en smal forhindring som et gelænder. Hvis man vælger at bruge tilløb, bør man ikke have meget fart, da man ønsker at tage farten af, og stoppe på den anden side af hegnet. Inden man går i gang bør man vælge en side at rotere til. I dette eksempel roteres til venstre (mod uret).
En vigtig ting i turn vault er hvordan hænderne placeres. Højre hånd tager fat om gelænderet på almindelig vis, mens venstre hånd vendes modsat, således at begge tommelfingre peger til venstre. Det tages afsæt med begge ben, og vægten lænes ind over gelænderet. Vægten er primært på venstre hånd, mens der roteres 180 grader om den. Højre hånd slipper sit tag, så der bliver plads til benene, og griber fat inden man lander med fødderne på jorden. Begge hænder har nu håndryggen opad, og tommelfingrene pegende mod hinanden.

Denne del er rimelig enkel, og kan læres hurtigt. Når det føles naturligt, kan man forsøge at arbejde på, at få fødderne så tæt ind på gelænderet som muligt. Målet er, at kunne tage afsæt fra jorden, men i stedet for at lande på jorden på den anden side, placere benene på hegnet/væggen man er hoppet over, og hænge på den anden side. Dette kan være lettere hvis der er en smule længere ned på den side man springer over til.

Nøglen er, at få placeret sin vægt over armen, så man har god tid til at lave bevægelse, og placere sine fødder i landingen. En måde at sikre dette, er ved at fokusere på, at holde sit hoved på afsætsiden så længe som muligt, gerne indtil man sætter fødderne i.

Det kan evt. trænes på en bred forhindring, hvor man kan sætte foden på forhindringen, på samme måde som i safety vault beskrevet under speed vault.

Tilbage til oversigten

Kommentarer

Kommentarer