Nyt Tony Hawk’s Pro Skater 5 udkommer til efteråret

En spritny version af de klassiske Tony Hawk’s Pro Skater spil bliver udgivet i Oktober.

Det 13. spil i Tony Hawk serien, tager Tony Hawk’s Pro Skater tilbage til gamle dage. Tony Hawk’s Proskater 5, bliver ligesom de gamle Pro Skater spil når det handler om gameplayet, og vil, udover create-a-skater, inkludere create-a-park funktionen, som vi ikke har set siden American Wasteland. Desuden vil dette spil have en onlinefunktion. Ifølge Wikipedia medvirker følgende Pro Skaters:

– Lizzie Armanto
– Leticia Bufoni
– Chris Cole
– David Gonzalez
– Riley Hawk
– Tony Hawk
– Aaron Homoki
– Nyjah Huston
– Andrew Reynolds
– Ishod Wair

Spillet bliver udgivet til PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 og Xbox one den 29. september i Nordamerika og 2. oktober i Europa. Selvom jeg ikke kan vente med at se den nye version af mit favoritbarndomsspil, er det et par ting der bekymrer mig.

For det første bliver spillet ikke længere udgivet af Neversoft (Pro Skater til Proving Ground), mn af Robomodo, som har udviklet de senere versioner som Ride, Shred (det med et medfølgende plastiskbræt) og THPS HD, der ikke har været nogen kæmpe succes. Med det in mente, kan man godt mistænke spillet for ikke at kunne genskabe Pro Skaters storhedstid, og måske endda blive dårligere end de oprindelige PlayStation 1 spil.

Tony Hawk’s Pro Skater 5 skal angiveligt inkludere 9 baner. Det er ikke mange, slet ikke taget i betragtning af, at to af dem er klassikerne Warehouse fra Tony Hawk’s Pro Skater 1 og Underground 2 samt The School fra Proskater 2, Underground og Pro Skater HD. Det efterlader os med blot 7 baner. Jeg ville forvente en del flere, men man kan jo håbe at den nye onlinefunktion giver mulighed for at downloade flere.

Online multi-player delen lyder rigtig lovende. Jeg var altid glad for at spille H.O.R.S.E eller mange af de andre 1-mod-1-spil. Det kunne være endnu federe, hvis man kunne spille 8 om den højeste score indenfor et givent tidsinterval. Desuden vil de andre skatere i banen ikke være tilfældige bots, men rigtige folk der skater rundt i den samme bane. Men det er netop dette der kan bekymre én en smule. Hvis man stadig kan kollidere med andre skatere (som i de tidligere spil), vil 20 spillere i den samme bane der går efter de samme goals, før eller siden brage ind i hinanden, og bryde deres comboer eller lines. Det er også et oplagt mål for trolling.

Sidst men ikke mindst, har robomodo endnu ikke besluttet hvorvidt de vil lave en lokal multi-playerfunktion, hvilket man kun kan ryste på hovedet af. Ikke alle har Xbox Live eller Playstation Plus

Lads os håbe at Robomodo rammer rigtigt denne gang. Læs mere på den officielle Tony Hawk’s Pro Skater 5 hjemmeside.

Kommentarer

Kommentarer