Min reaktion på: Donald Trump

Der har været mange reaktioner på præsidentvalget, og kun flere kom til, da Donald Trump viste sig at være den nye præsident i USA. Nu kommer jeg også med min reaktion.

I begyndelsen ligestillede jeg lidt Donald Trumps opstilling til præsidentposten med Jacob Haugaards opstilling til Folketinget i 1994. Jeg kan også se det morsomme i det den dag Sydney Lee stiller op til folketingsvalget. Men vi må være varsomme med den slags morsomheder. Jacob Haugaard blev valgt ind til alles store overraskelse, og gennem den amerikanske valgkamp måtte jeg jo erkende, at Donald Trump ikke var en joke.

Min umiddelbare reaktion på hele valget kan opsummeres til WHAT THE FUCK, AMERICA!?

Vil man i USA bare ikke have det godt? Bernie Sanders havde fat i så mange af de amerikanske problemstillinger, men bliver fejet af banen som socialist. Jeg tror heller ikke Bernie Sanders havde været den ideelle præsident, men han ville uden tvivl gøre det bedre som præsident end både Donald Trump og Hillary Clinton, og sende et venligere og mindre sindslidende billede af USA til resten af verden.
I virkeligheden var USA nok bedst tjent med at beholde Obama, men deres forskruede system forhindrer en af de bedste præsidenter i mange år at genopstille. Donald Trump har også angrebet det selv samme system. Ifølge ham bliver der fusket med stemmerne, og han truer med ikke at anerkende resultatet af valget. Det gjorde han nu alligevel eftersom han vandt, men alligevel har det vist sig at han havde ret. Ifølge The Telegraph (kilde udgået) er en kvinde sigtet for at have stemt på vegne af sin afdøde mand – hun stemte dog på Donald Trump.

Ydover at man ved lov gennemtvinger en ny præsident, selvom man formodentlig var bedre tjent uden, er det langt fra det eneste problem med det amerikanske valgsystem. Ved valget var det nemlig Hillary Clinton der fik flest stemmer med 47,9 %, selvom Donald Trump vandt med 47,2 %. I rå tal fik Clinton lige knapt 800.000 flere stemmer end Trump. På grund af det Amerikanske valgsystem, betyder det dog ingenting, da Trump fik 290 valgmænd mens Clinton kun fik 232. Det system er i mine øjne fuldstændig vanvittigt. I USA gik sejren til den med næstflest stemmer, og havde vi haft samme system i Danmark, ville Folketinget i dag kun bestå af 3 partier i stedet for 9, og 78 % af mandaterne ville være socialdemokrater i stedet for 26 %.

Uanset hvor meget man vender og drejer sagen, må vi acceptere at den amerikanske præsident fra 2017 hedder Donald Trump. Det må også være rimeligt at give manden en chance, og se om han måske alligevel har noget at byde på. Man kan ikke sige andet end, at det bliver rigtigt interessant.

Derfor kan man alligevel undre sig over, hvordan folk kan finde på at stemme på en mand der er så arrogant, racisitisk, ikke tror på global opvarmning, beder sine vagter om at tæske protesterende aktivister, vil tillade våben i skolerne, vil bygge en mur lands grænsen og få andre til at betale den, er kvindehadsk og taler om sin penis i sine taler…

Jeg opfatter det som et udtryk for, at der er en stor gruppe af mennesker i USA (ca. 60 millioner der har stemt på ham), der er en del af en gruppe, af politisk frustration og dårlig uddannelse og uvidenhed. Det kan måske ligefrem afføde en debat om, hvorvidt alle mennesker bør have lov til at stemme, når man ikke engang gider at stille sig kritisk overfor påstande, eller at sætte sig ind i tingenes faktiske omstændigheder.
Spring f.eks. frem til 0:57 i denne video:

Jeg håber man vil lade dette være et dårligt eksempel, og sørge for ikke at bringe Danmark i den samme situation. Lad os sikre et højtuddannelsesniveau for alle, så man ikke falder for den slags probaganda fuldstændig ukritisk, og vælger nogle fornuftige politikere der varetager landets og det globale samfunds bedste interesser – og vi er heller ikke alt for godt kørende…

En ting der dog er helt fantastisk ved Donald Trumps deltagelse i valget, er internettets reaktioner. Se de bedste reaktioner på Donald Trump her.

Kommentarer

Kommentarer